Fem ting du kan lage i gave til babyshower, navnefest eller dåp

Skal du i dåp, navnefest eller babyshower, er det ingen ting som er så hyggelig som å lage gavene selv. Enten du vil hekle, strikke eller sy, så har vi noen tips til hva du kan lage i gave til baby eller nybakte foreldre.

-1-

Hekle et babyteppe

Bebytepper er en nydelig gave, og det er noe du virkelig får lagt tid, kjærlighet og personlighet bak. Selv har jeg telt over og kommet frem til at jeg har laget over 15 babytepper i ulike varianter av farger, garn og størrelser. Siden babyteppene gjerne ikke er så store, er det et veldig overkommelig prosjekt!

Skal du lage teppe til en nyfødt, så trenger ikke teppet være større enn et vognteppe – for eksempel 60 x 80 cm. Men dersom du lager til et større barn, kan det være lurt å også lage et større teppe.

Her er noen av teppene vi har laget oppskrift på. Trykk på bildet for å få oppskriften!

Stripete hekleteppe i hvitt og grått:

Superenkelt teppe i blokkhekling:

Mer komplisert teppe med trekanter i blokkhekling:

-2-

Strikke klær

Klær er en nydelig gave å gi bort. Det er lurt å lage klærne i en litt større størrelse, slik at du er sikker på at de rekker å få klærne og bruke dem mens de fortsatt passer.

En liten lue, genser, shorts, vest eller jakke er fine gaver. Strikk dem gjerne i myk merino eller babyull som ikke klør.

Her har vi laget en liten genser, trykk på bildet for å komme til oppskrift:

En liten trollunge-lue med tradisjonelt mønster:

-3-

Hekle et kosedyr

Hjemmelagede kosedyr er en utrolig hyggelig gave å få, og du kan gi bamsen masse personlighet med enten ansiktsuttrykket, valg av garn og hjemmelaget tilbehør.

En liten, hekla kosesau:

Hekle en leken and:

Hekle en kattepus:

-4-

Sy et kosedyr

Istedenfor å hekle, så kan du også sy et kosedyr. Broder på detaljer og bruk myke, lette stoffer. Kanskje har du noen plagg du kan sy om til å bli et kosedyr?

En søvnig måne er et fint dekorelement på barnerommet:

Denne katten laget vi etter at vi var i en dyrepark og så en “pallaskatt” som vi ble veldig fascinert av:

Her har vi brukt ensfargede og mønstrede sokker for å lage små sokkebjørner – det ble en til hver nevø. De fikk også seng, teppe, skjerf og pute.

-5-

Strikke kluter

En ting som alltid er en fin gave, er hjemmestrikka kluter! Lag dem i bomull som kan vaskes på høy temperatur, som Drops Paris, så kan de brukes om igjen og om igjen. Vi har laget en rekke gratis oppskrifter, trykk på bildene for å komme til dem.

Rosa kluter pent brettet sammen.

Lykke til med ditt prosjekt!

Dette innlegget på Pinterest:
Stikkord på denne siden
, , , , , ,
mer fra Margrethe Miljeteig
Lag søt babylue med to dusker
MED DENNE lua holder småtassen varmen i vårværet – samtidig som han...
Les mer
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *