Pastellfargede kluter strikket etter diagram

Deilige, morsomme og lettstrikka kluter som du lager på en kveld!

Tidligere har vi laget små, enkle vaskekluter i tynt garn og en ansiktsklut i flatt bånd-garn. Men her kommer litt tykkere, pastellfargede kluter i Drops Paris!

Det er fire ulike kluter, og alle har hver sin struktur. Oppskriftene er hentet fra boka vår Babydilla (2017), og følger hvert sitt diagram.

Lurer du på hvordan du følger et diagram? Se blogginnlegget vårt om dette!

Dette trenger du

  • 1 nøste Drops Paris, mintgrønn (21)
  • 1 nøste Drops Paris, aprikos (01)
  • 1 nøste Drops Paris, grå (23)
  • 1 nøste Drops Paris, lys gul (19)
  • Strikkepinner nr. 5
  • Stoppenål
  • Strykejern til damping

Før du begynner 

På alle klutene kommer mønsteret fram ved at du veksler mellom rette og vrange masker. Maskene som er merket med en grå rute i diagrammene, skal være vrange når du er på retten, og rette når du er på vrangen. Begynn nederst i høyre hjørne.

Grå trekant-klut

Denne kluten har små trekanter, eller fjelltopper om du vil. Legg opp 41 masker og strikk mønster etter diagrammet. Gjenta rapporten 4,5 ganger i høyden, slik at du får 9 rader med trekanter. Fell av. Fest trådene og damp kluten med et strykejern.

Mintfarget skråstripe-klut

Denne kluten er veldig enkel å strikke, og strikkes med fire rette og fire vrange masker som forskyves ett hakk for hver pinne. Forskyvningen gjør at det blir striper på skrå. 

Legg opp 41 masker og strikk mønster etter diagrammet. Gjenta rapporten 8 ganger i høyden. Fell av. Fest trådene og damp kluten med et strykejern.

Gul rettstripe-klut

Denne kluten er strikket i striper som gjentar seg. Mellom stripene er det et parti med perlestrikk. Legg opp 41 masker og strikk mønster etter diagrammet. Gjenta rapporten 32 ganger i høyden. Fell av. Fest trådene og damp kluten med et strykejern.

Aprikosfarget firkant-klut

Denne kluten har et firkantet mønster med en ramme av perlestrikk rundt alle kantene. Legg opp 41 masker. Strikk mønster etter diagrammet, slik: Begynn med tre pinner perlestrikk, gjenta deretter rapporten 9 ganger i høyden, og avslutt med tre pinner perlestrikk. Fell av. Fest trådene og damp kluten med et strykejern.

Klutene kan vaskes på 60 grader.

Les også disse innleggene om kluter:

Stikkord på denne siden
, ,
mer fra Margrethe Miljeteig
Slik lager du hullkort til strikkemaskin
Hvordan lage egne hullkort til strikkemaskinen din? Her er en mal til...
Les mer
Bli med i diskusjonen. Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *