Slik pakker du inn julegavene med ting du finner ute i naturen

Kongler, granbar og en bit av thuja-hekken: Ute kan du finne gratis gavepynt som fresher opp enhver julegave. Her er noen tips for hvordan du går frem!

Det er mange måter å lage flotte pakker på fra det du finner ute. Det er også et miljøvennlig alternativ til plast og innkjøpt pynt. En idé er å pakke inn selve pakken i et nøytralt papir, slik at den naturlige pynten får skinne. Vi tar alltid vare på papiret som er rundt buketter og lignende, da dette er utmerket å bruke om igjen som gavepapir!

Vi liker også å bruke sløyfebånd, siden disse kan brukes om igjen og om igjen. Vi har en liten kurv med sløyfebånd fra tidligere år og tidligere pakker – sløyfer til alle størrelser og anledninger!

1 – Lim på kongler og granbar med limpistol

Kongler, granbar, kvister og andre ting du finner ute kan limes på gaven som dekorasjon. Limpistol er det beste limet å bruke her, siden det også vil feste fast gjenstander med en ujevn form, som kongler.

Konglene som ligger ute om høsten vil være lukkede – de venter på tørt vårvær. Når de tørker vil de åpne seg, slik at frøene deres detter ut og blir til nye trær. For å få dem til å åpne seg kan du derfor legge dem på et bakebrett i stekeovnen, og sette varmen på 100 grader. Etter en time eller to vil de åpne seg og bli ekstra flotte til dekorasjon!

2 – Lag en mini-krans med granbar

Hvorfor ikke lage en mini-krans som du fester på gaven? Denne er fin for mottakeren å henge opp etter at gaven er åpnet.

Vi har laget den ved å vikle granbar rundt en liten broderiramme, og feste det med et fiskesnøre. Fiskesnøret synes ikke, og kan derfor vikles rundt og rundt granbaren for å få det til å sitte fast.

Til slutt har vi pyntet med en liten sløyfe rundt kransen, og festet den til gaven med en hemp-tråd som er knytt sammen på baksiden.

YouTube player

3 – Lag et juletre av thuja

Thuja-grenene ser faktisk ut som små juletrær – og det må vi selvsagt utnytte! Her har vi limet fast en av grenene til pakken med limpistol.

Deretter har vi malt på en stjerne og små lys med gullmaling.

Knyt en flott sløyfe rundt til slutt, så er du ferdig! PS: Thuja er giftig, så ikke pakk inn gavene til små barn på denne måten.

YouTube player

Det er kun fantasien som setter grenser. Blader, kvister, lyng, bark, strå og mye annet kan også brukes som dekorasjon. Lykke til!

Stikkord på denne siden
, ,
mer fra Margrethe Miljeteig
Anmeldelse: Hekling til barnerommet
Vi har fått ta en titt på Vibeke Magnesens nyeste heklebok, og...
Les mer
Bli med i diskusjonen. Legg igjen en kommentar

1 Comment

Legg igjen en kommentar
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *