Slik lager du papirblomster

Å lage papirblomster er en stor hit i hobbyverden for tiden, og hobbybutikken har fylt opp lagrene med papir og tilbehør. Du kan lage de mest fargerike kreasjoner, og det er bare fantasien som setter stopper for hvor store, naturtro eller kreative blomster du vil lage.

Med krepp-papir i ulike farger kan du lage skikkelig dekorative blomsterbuketter. Her viser vi deg hvordan du enkelt kan komme i gang med papirblomster, og hva du trenger for å starte.

Du kan lage blomster i alle former og farger.

Du trenger

For å komme i gang med å lage blomstene så trenger du:

  • Lim (vi bruker limpistol, men du kan også bruke hobbylim)
  • Krepp-papir i ulike farger
  • Ståltråd eller ferdige stålstilker
  • Blomsterteip (eller bare grønt krepp-papir og lim)
  • Saks

For å gjøre det enda morsommere, kan du investere i:

  • Tusjer til å tegne detaljer
  • Ferdige stilker
  • Ferdige støvbærere
Saks, lim og blomsterteip kommer godt med!

Slik lager du din første blomst

Velg deg en stilk, her har vi brukt en ferdig grønn stilk. Bett 3-4 støvsamlere dobbelt, og legg disse inntil stilken. Lim de fast med limpistolen. Surr noen cm med blomsterteip rundt stilken og støvbærerne. Hvis du ikke har blomsterteip så kan du bruke grønt krepp-papir. Bruk gjerne litt lim for å få den til å feste seg. Blomsterteipen er litt voksaktig, så den former seg bedre når du har varmet den litt opp ved å håndtere den.

Du må ikke ha støvbærere. Her finnes det tusen varianter du kan prøve: Som å lage dine egne, ved å tvinne striper med krepp-papir og lime disse fast til stilken.

Klipp ut kronblader i ønsket farge. Du kan prøve å etterligne en ekte blomst, eller lage i fri fantasi. Husk at krepp-papiret er mest tøyelig i bredden. Det er derfor lurt at kronbladet følger lengderetningen til krepp-papiret. (Du trenger at bladene kan tøyes i bredden, ikke i høyden).

På bildet ser du at det gule papiret kan strekkes veldig langt, de to andre er mindre tøyelige. Sjekk tøyeligheten før du begynner, ved å dra litt i papiret.

De ferdige kronbladet blir også litt bredere enn du tror, siden de senere skal dras i og tøyes. Her er det klipt ut deler til en rosa blomst.

Seks rosa kronblader.

Hvis du ønsker å tegne detaljer på blomsten så kan du gjøre det nå. Du kan bruke tusj til å lage graderinger, prikker, streker eller andre detaljer. Detaljene blir mer duse når du begynner å jobbe med kronbladene.

Kronbladene har begynt å få litt farge øverst.

Nå skal du forme kronbladene. Du kan bruke fingrene og trekke bladene ut til siden (tenk at de skal bli litt krumme), eller rulle endene mot en saks/penn eller lignende. Her kommer det an på hva slags resultat du ønsker deg. Ikke strekk de for mye, da blir de litt flate og livløse, og mister tøyeligheten sin.

Kronbladene kan formes på ulike måter

Nå er du klar for å lime blomsten sammen. Lim bladene, ett og ett, rundt stilken. De kan gjerne overlappe litt. Det kan være greit å begynne med tre stykker i en indre sirkel, og så de tre neste ytterst.

Kronbladene limes på

Hvis du ønsker en fyldig blomst så er det bare å klippe opp flere kronblader, og fylle på. Her legger jeg på et ekstra lag med rosa kronblader ytterst.

Rosa papirblomst med 6 kronblader.
Ferdig papirblomst, i rosa nyanser.
Ferdig blomst!

Dette innlegget på Pinterest:

Stikkord på denne siden
, , , ,
mer fra Ellen Marie Miljeteig
Hvordan strikke raglan ovenfra og ned
Har du lyst til å prøve å strikke raglan ovenfra og ned?...
Les mer
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *