Lag gavelapper med selvtørkende leire

Lag gavelapper av selvtørkende leire som du stempler bokstaver inn i!

Vi liker godt gavepynt som man kan bruke om igjen, og disse fine gavelappene kan henges på juletreet når pakken er åpnet opp.

Du lager dem enkelt med selvtørkende leire, stempler og pepperkakeformer! Du trenger også en liten kjevle eller strikkepinne til å kjevle ut leira med, et sugerør for å stikke et rundt hull og tråd til å feste på pakken.

Her er en video som viser hvordan du går frem:

YouTube player

Slik lager du merkelappene

Ta en bit av den selvtørkende leira. Kjevle den ut til en tynn lefse, den skal kan være mellom 1 og 3 millimeter tykk.

Finn en pepperkakeform med en passe størrelse og form. Vi liker å bruke de aller minste pepperkakeformene – de som gjerne er 5-6 cm store.

Trykk ut former i leira. Lag et hull i toppen på hver form – du kan lage det med et sugerør.

Stemple så inn bokstavene på merkelappen. Du kan skrive navnet på mottakeren, god jul, initialene til mottakeren eller noe annet fint. Vi brukte metall-satser, men helt vanlige bokstavstempler fungerer like godt.

Noen tips for å få bokstavstemplene rette

Det er ikke så lett å få det helt rett når man skal stemple inn bokstavene på merkelappen. Her er derfor noen triks:

Lag hullet i toppen av merkelappen først, og ta deretter utgangspunkt i dette. Dersom du skal stemple et ord på oddetall, for eksempel “HEIDI”, så starter du med den midterste bokstaven – i dette eksempelet “I”. Stemple denne rett under hullet. Stemple deretter bokstavene rundt, og jobb deg utover. I dette eksempelet “E”, “D”, “H” og “I”.

Dersom du skal ha to ord under hverandre, for eksempel “GOD” på første linje og “JUL” på andre linje, begynner du med de to midterste bokstavene. Stemple først “O” og deretter “U” i rett linje under. Stemple deretter de andre bokstavene.

Dersom ordet er et partall, for eksempel “PAPS”, bruker du også hullet i toppen som utgangspunkt. Stemple først de to midterste bokstavene rett under hullet, deretter jobber du deg utover i ordet.

Og husk: Blir det ikke fint, kan du bare kna sammen leira og prøve igjen!

Stikkord på denne siden
, , , ,
mer fra Margrethe Miljeteig
Søstrene Miljeteigs sommerlige Oslo-nett
Ta med deg en god bok, matpakke og solbriller, og sleng dette...
Les mer
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *