Lag påskekjeks med barna!

Leter du etter noe morsomt å gjøre med barna? Påsken er en god unnskyldning for å lage fargerike småkjeks sammen med de små. De kan lages i alle mulige former, og pyntes med fondant eller melisglasur.

En av julens favoritter her i huset er pepperkakeverksted, og med det friskt i minne har vi lagd oss en ny tradisjon: Påskekjeks. Kjeksene er enkle å lage sammen med de små, og det er gøy å stikke de ut med pepperkakeformer etter eget ønske. Det er sikkert mange oppskrifter som passer til dette formålet, men vi brukte denne oppskriften fra matprat.no.

Slik lagde vi kjeksene:

Vi begynte med å lage deigen, og 5-åringen og 2-åringen fikk helle de ulike ingrediensene oppi bollen. (Note to self: Greit å finne frem litt på forhånd, for melskya stod rundt bollen i kampen for å få helle først). Vi lot kjøkkenmaskinen gjøre jobben, mens de to hjelpene passet på å få smake hver gang den stoppet og nye ting ble tilført (..2-åringen prøvde også å kaste i seg en skje hvetemel, sukk).

Denne deigen skal hvile minst en time i kjøleskapet, og vi tok en liten kjøkkenpause og lot den hvile helt til dagen etter (..så mor fikk tid til å skrubbe mel fra barn, kjøkkenmaskin og gulv før neste fase. Minstemann hadde også rekt å hive i seg minst en neve med deig før den forsvant..)

Neste dag tok vi fatt på deigen igjen, men først lot vi den få en halvtime i fryseren. Den var nemlig fortsatt ganske klissete, og vi brukte ganske mye mel i utkjevlingen. Mor kjevlet, barna stemplet former for harde livet. Eldste stemte for kyllinger og “egg”, yngste ville ha traktorkjeks, så det ble en fin variasjon. (Note to self: yngste spiser kjappere enn eldste stempler og mor kjevler..)

Traktorkjeks.

Vi lagde en porsjon med 36 kjeks, men det ble litt mye for tålmodigheten til både liten og stor, så neste gang reduserer vi nok litt. Deigen holder seg godt i kjøleskap, så dersom man ønsker flere runder ila de neste dagene så kan den pakkes i plast og brukes igjen.

Etter litt steiking og avkjøling tok vi fatt på fondanten. Vi kjevlet ut gul fondant (her kan du bruke melis istedenfor mel når du kjevler) og brukte de samme formene til å stemple pynten. For å feste fondanten til kjeksen kan du lage litt tynt “melis-lim” som du smører på kjeksen før du legger på fondant. (Tilsett gjerne litt sitron i denne blandingen, så får du en litt syrligere smak i tillegg til alt det søte!)

Vi har i tillegg brukt hvit melis til pynt, og litt kakestrø. Kjeksene blir veldig søte, men de små elsker dem. Lykke til, og god påske!

Dette “egget” har kakestrø som pynt.
Stikkord på denne siden
, , ,
mer fra Ellen Marie Miljeteig
Kom i gang med punch needle!
Du har kanskje sett dem? Lekne og lodne broderier, gjerne med litt...
Les mer
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *