Etiketter til å feste på luer

Grå lue med skinnetikett.
Lue med etikett

Lag skinnetiketter som du kan sy fast på strikkelua. Ekstra personlig blir det om du stempler inn navn eller initialer!

Skinnetiketter er en god måte å bruke selv de minste restene av lær på. I skinn- lær- og hobbyforretninger får du ofte kjøpt lærrester fra møbel- og skoproduksjon for en billig penge, og disse kan bli til etiketter!

Dersom du skal prege inn bokstaver i etikettene, så må læret være vegetabilsk garvet. Les mer om hvordan du finner ut om det er det, i dette blogginnlegget.

Dette trenger du:

 • Vegetabilsk garvet skinn
 • Bokstavpunsler
 • En klut eller svamp og vann
 • En kniv og skjæreunderlag
 • Linjal
 • Syl
 
 

Slik gjør du:

Finn et stykke vegetabilsk garvet skinn. Lurer du på om det er skinn, kan du fukte det lett. Hvis vannet trekker inn, er det vegetabilsk, mens hvis det preller av, er det kromgarvet. Når du skal bruke bokstavpunsler, fungerer det best med vegetabilsk garving.

Kutt ut ønsket størrelse på lueetiketten. Vi har brukt størrelsen 3,5 cm x 2,5 cm. Deretter kan du enten la firkanten være som den er, eller du kan kutte av eller runde av hjørnene.

 

Bruk sylen til å lage ett hull i hvert hjørne, slik at du kan feste taggen til en lue.

Nå kommer den morsomste delen – når du skal stemple taggen! Bruk en svamp eller klut til å fukte skinnets rettside. La vannet trekke inn, og vent til skinnet begynner å få tilbake fargen den hadde før du fuktet det.

Legg taggen på et hardt underlag, og bruk en bokstavpunsel til å stemple inn ønsket tekst. Det er lurt å bruke en klubbe av gummi eller tre. En metallhammer kan nemlig slå av metallstøv som misfarger læret.

La taggen ligge til tørk. Til slutt kan du smøre den inn med litt fett (for eksempel vaselin), og sy den fast på ønsket lue!

 

 

 

Du kan også lage høye, tynne merkelapper som du bretter i to, slik som på denne lua fra en oppskrift i boka vår Skinn og lær (2019). Der finner du også flere måter å lage etiketter på, og mange andre prosjekter med strikking og skinn og lær!

Finn flere oppskrifter hos oss:

Stikkord på denne siden
, , , , ,
mer fra Margrethe Miljeteig
Terrarium med kaktuser
Vi har latt to små kaktuser flytte inn i et norgesglass. Det...
Les mer
Bli med i diskusjonen. Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. says: ÅB

  Hei!

  Så utrolig glad jeg kom over denne siden. Lurer på hvor disse bokstavpunslene er kjøpt? Synes fonten var så utrolig fin. Takk for svar.

 2. Tilbaketråkk: % - Søstrene Miljeteig
Legg igjen en kommentar
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *