Hekle et handlenett med skinnhanker

Hvitt hekla handlenett med lærhåndtak.
Handlenett med skinnreim

I boka vår Skinn og lær har vi laget et handlenett av et gammelt miniskjørt – nemlig mininettet. Her lager vi det i en annen versjon, der kroppen er heklet i naturhvitt bomullsgarn.

Dette handlenettet er akkurat passe stort, og kan romme det du skal ha med deg ut. De røffe reimene i skinn står i stor kontrast til det hvite bomullsgarnet.

Hankene er sydd på med et kryss gjennom hull laget med hullpipe.

Dette trenger du

  • 5 nøster Drops Paris, naturhvit
  • Heklenål, 5 mm
  • 2 lærreimer på 45 x 2,5 cm
  • Hullpipe, 2 mm
  • Stoppenål og saks

Slik hekler du handlenettet

Begynn med å hekle 45 luftmasker. Du får nå en lang og fin kjede med masker, dette er altså bunnen på selve nettet, og vi skal heretter hekle rundt og rundt denne kjeden.

1. omg: Start med å lage 1 luftmaske til (denne fungerer som snu-maske). Hekle deretter 1 fastmaske i hver luftmaske, inntil du når enden på luftmaskekjeden = 45 fm.

Når du når enden, fortsetter du på den andre siden av luftmaskekjeden, og hekler 1 fastmaske i hver luftmaske på denne siden også. Du hekler helt tilbake til første maske på omgangen = 90 fm.

2. omg: Hekle 1 fm i hver fm ut omg.

Gjenta 2. omg helt til nettet måler 33 cm. Du hekler altså rundt og rundt i spiral, og trenger derfor ikke å lage snumasker underveis.

Når nettet måler 33 cm fra bunn til topp, lager du en siste omg med 1 kjm i hver fm = 90 kjm.

Fest deretter trådene.

Slik lager du lærreimene

Kutt ut to reimer som er 45 cm lange og 2,5 cm brede i et stykke lær. Du kan også bruke et gammelt belte til dette.

Nederst i hver ende lager du fire hull med hullpipa (2 mm), slik tegningen viser.

Reimene skal nå monteres på handlenettet. De skal plasseres 7 cm fra hver sin kant, og reimene skal stikke 5 cm ned fra toppen.

Bruk det naturhvite garnet til å sy fast reimene til handlenettet. Reimene sys fast gjennom hullene i endene, og du kan for eksempel sy et kryss eller en firkant gjennom hullene.

Fest deretter fast alle trådene på baksiden – og du er ferdig!

I boka vår viser vi også hvordan du kan lage et handlenett av et gammelt miniskjørt! Der er både kroppen og reimene laget av skinn:

I boka vår Skinn og lær finner du mer inspirasjon, og over 40 oppskrifter på andre ting du kan lage av skinn og lær.

I mange av oppskriftene kombinerer vi strikking og hekling med lær, slik som i denne oppskriften. Dersom du er interessert, kan du lese mer om boka vår her, eller kjøpe den her.

I denne boka lærer du hvordan du lager moderne og varig tilbehør og interiør av skinn og lær, kombinert med teknikker som sying, strikking og hekling. Lag deg en tovet sekk i ull med skinnreimer, et bokmerke av et gammelt belte, et handlenett av et skinnskjørt du fant igjen på loftet eller en lommebok av en for lengst kassert skinnjakke. Eller hva med en skinnjournal til den kreative, en kurv til strikketøyet eller vesker og nøkkelringer i ulike størrelser og versjoner.

Stikkord på denne siden
, , , ,
mer fra Margrethe Miljeteig
Plantefarging: Farge garn gult med reinfann
Knallsommeren har gått over i en noe regntung høst, og det er...
Les mer
Bli med i diskusjonen. Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

  1. Tilbaketråkk: % - Søstrene Miljeteig
Legg igjen en kommentar
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *