Slik holder du plantene dine lykkelige om vinteren

Ute er det bitende kaldt, sola slipper nesten ikke inn noe lys, og inne fyres det på høygir for å holde kuldegradene ute. Men hvordan ta vare på de grønne plantene gjennom den lange vinteren?

Jeg har laget en liten guide med noen enkle tips i vintermørket. Jeg elsker grønne planter, og har fylt mine ganske få kvadrat med et imponerende antall planter. Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg holder dem så grønne, og her kommer hemmeligheten på 1-2-3.

 

YouTube player

 

1. LYS

Forleng dagslyset med noen timer hver dag. Sett inn en vekstlampe for å sørge for at plantene får sitt eget lille solarium mens mørket kryper rundt husveggene.

Denne kan stå på noen timer hver dag før og etter dagslyset, slik at plantene får mer lys. Vi liker godt Plantasjens vekstlys med teleskopstang. Det er nemlig en led-lampe som tar lite plass, og som enkelt plasseres rett oppi pottene til plantene.

 

 

2. FUKTIGHET

Fuktighet er viktig for at plantene skal trives, særlig siden mange av de grønne inneplantene kommer fra tropiske strøk. Det første du bør gjøre er derfor å sette inn en liten luftfukter. La denne stå midt mellom plantene, og la de bytte på hvem som får stå nærmest.

I tillegg bruker du en sprayflaske til å spraye over plantene så ofte som mulig. Med fuktighet på bladene, holder de seg mye bedre.

 

 

3. BLADSERUM

En gang i blant kan du gi plantene en ekstra god behandling med et lite spa.

Bland sammen:

  • 2 kopper vann
  • 1 kopp vegetabilsk matolje
  • 1 teskje grønnsåpe

Smør eller spray blandingen på plantene. Det holder bladmidd og spinnmidd unna. Oljen gjør også at bladene blir blankere og at serumet sitter på lenger.

 

 

Slik holder du plantene lykkelige – hele vinteren!

Stikkord på denne siden
,
mer fra Margrethe Miljeteig
Slik broderer du ansikt på en bamse
Skal du lage bamser til små barn, er det lurt å brodere...
Les mer
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *