Søstrene Miljeteig tester “Diamantbroderi”

I løpet av livet har vi nok brodert noen tusen sting hver. Så da vi snublet over denne pakka med Diamantbroderi (eller Diamond Painting) i en hobbybutikk i Berlin måtte vi bare teste!

Det er alltid gøy å finne nye prosjekter, og ny inspirasjon. Dette settet virket enkelt nok: Kort fortalt skal man lime fast små “diamantsteiner” på et selvklebende lerret. Som hjelp får man med en pinne som de passer inn i, selvklebende masse, en pinsett og et sorteringsbrett. Og selvsagt selve lerretet, med ferdig printet mønster, og diamantsteinene, ferdig sortert i poser med fargekoder.

Teknikken er enkel: Strø steinene i sorteringsbrettet, og bruk den grønne pinnen til å plukke de opp og klistre de fast på lerretet. Pinnen dipper du først i den lilla, selvklebende massen, og da suger den til seg hver en stein. Sett så rett stein på rett rute på lerretet. Fortsett til du er ferdig!

Veldig enkelt, kanskje for enkelt. Det er lenge siden vi har brukt lerret med ferdigprintet mønster på, ja egentlig lenge siden vi har brodert etter mønster i det hele tatt. Men det må innrømmes: Dette var faktisk ganske gøy! Det er ganske avslappende å sitte sånn og plukke stein etter stein, lime den fast, og la seg fascinere av det som kommer til syne. Steinene gir jo det hele litt mer “bling” enn et vanlig broderi, og de legger seg pent på lerretet. Det tar ikke lang tid å fullføre et bilde, men samtidig må man konsentrere seg litt for få tak i disse små steinene, og for å plassere dem, særlig når mønsteret begynner å fylle seg opp. (Kanskje noe av det samme som gjorde at så mange ble hekta på fargelegging?). Og når man er ferdig så er det jo et ganske fint, lite bilde.

Om du skulle få lyst til å prøve dette, så har vi noen tips til deg:

  • Gjør ferdig en farge om gangen. Det gjør det så mye lettere.
  • Ta av beskyttelsesplasten på kun det området som du jobber med. Ellers sliter du ut limet, og det trekker til seg alt mulig annet.
  • Kos deg! Enkel glede er ingen skam!

Tommel opp for diamantbroderi fra oss!

 

Stikkord på denne siden
, ,
mer fra Ellen Marie Miljeteig
Bokmerke med initialer
  Kjenner du en lesehest? Så enkelt lager du et personlig bokmerke....
Les mer
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *