Pakk inn gavene med en vri

Vi har pakket inn gavene, så nå kan jula bare komme! I år fikk noen av gavene en litt kreativ vri. Svenske Helena bak bloggen Craft and Creativity har laget utrolig kule pakker med juletrær laget av dusker på bloggen sin, og vi fikk lyst til å lage vår egen versjon!

Dette trenger du

  • “Trehjul” fra Panduro fungerer som juletrefot – de har i stor og liten versjon.
  • Grillspyd blir fin stamme til treet.
  • Restegarn, vi har brukt grønt bomullsgarn.
  • Til å pakke inn trenger du brunt kraftpapir og en hvit poscapenn til å tegne med (disse tusjene blir pene på alle underlag). Det blir også kult med en rød og hvit slaktersnor rundt.

juletrepakkeingredienser

Slik gjør du

Denne gaveinnpakkingen passer godt til en avlang, firkantet pakke. Pakk inn gaven i gråpapir og tegn en bilsilhuett på den ene langsiden med den hvite poscapennen.

Deretter lager du en stor dusk (hvordan du lager en dusk, har vi skrevet om her). Dusken må passe til størrelsen på pakka, og pappskivene du lager, kan godt være litt breiere enn bredden på pakka, slik at juletreet vil fylle hele bredden.

Så gjelder det å få dusken til å se ut som et grantre – og hemmeligheten ligger i en omfattende trimming av dusken. Du må klippe den til slik at den får en spiss og en flat bunn.

juletrepakke3

Ta grillspydet og mål det til å bli litt lenger enn dusken (heretter kalt treet). Smør på godt med lim før du stikker den igjennom hele dusken, og gre treet slik at trådene fester seg på pinnen. Dette er trikset for å få toppen av treet til å holde den spisse fasongen.

Lim fast et av trehjulene på bunnen av grillspydet, og la treet tørke.

Deretter er det bare å feste en sløyfe av slaktertråd rundt verket – og gaven er klar til å gis bort!

juletrepakke2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stikkord på denne siden
, ,
mer fra Margrethe Miljeteig
Lag et bokmerke til påskekrimmen
PÅSKEN ER HØYTID for å lese krimbøker, og vi fant ut at...
Les mer
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *