Lag en nøkkelring av inngravert skinn

11En god gaveidé er å lage en nøkkelring i skinn der man inngraverer navnet til mottakeren.
Denne er laget med svipenn og små skinnrester.

Vår gode venn Vidar fylte akkurat år, og dette var en av gavene han fikk fra oss. Denne nøkkelringen er enkel og veldig morsom å lage, men du bør ha litt ekstra skinn å øve deg på før du går i gang.

Dette trenger du

  • Skinn, hulletang og kuttekniv, eller ferdige tags i skinn
  • Nøkkelringer
  • En svipenn
  • Printer
  • Blyant

ingredienser til inngravering av skinn2

Slik gjør du

Det er selvsagt mulig å inngravere på frihånd, men vi valgte å printe ut en mal som vi kopierte over med blyant.

Vi fant en passende font i et skriveprogram, skrev inn “VIDARS NØKLER” og printet ut en speilvent versjon. speilvendt-mønster-til-inngravering

Deretter farget vi over den sorte skriften med blyant, la malen med skriften ned mot skinnet, og skriblet med blyanten på baksiden. Da blir blyantskissen overført til skinnet, og du har noe å se etter når du inngraverer.

inngravering av skinn

Dersom du ikke har inngravert før, eller dersom du bruker et inngraveringsjern for første gang, bør du teste på en annen skinnbit først for å bli kjent med jernet.

Det varierer nemlig veldig hvor varme jernene er, og det er avgjørende for resultatet. Skinn tåler ikke så mye varme, så det kan lønne seg å blåse jevnt på spissen hele tiden for at det ikke skal bli for store, sorte merker. Dersom du tar en pause, er det viktig at du setter den varme spissen mot en annen skinnbilt eller lignende før du fortsetter. Varmen samler seg nemlig opp, og forårsaker en liten “eksplosjon” i skinnet når du begynner igjen.

Deretter er det bare å la skinnet kjøle seg ned, og det kan være fint å polere skinnet med skinnmiddel eller vaselin. Da blir det glattere, mykere og mer resistent. Kantene kan pusses slik at de blir helt glatte.

vidarnøkkelring2

mer fra Margrethe Miljeteig
Slik planter du en avokado – steg for steg
Visste du at kjernen inne i avokadoen, selve avokadosteinen, kan bli til...
Les mer
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *