Hekta på hval

HVALER ER inn for tiden. Du finner dem på puter, stoffer og flere har latt seg inspirere til morsomme prosjekter på feks Pinterest.


Vi har lagd to enkele hvalmønstere som lett kan bli til ulike hvalprosjekter. Hva med å lage en hvalpute til barnerommet, lage en uro eller kanskje en hvalrangle?

Sy en hvalpute

20160228_111658_resized

Du trenger:

  • Grå ullfilt (vi har brukt ullfilt fra Stoff og Stil).
  • Fyll (vi har rett og slett brukt innholdet til en billig pute)
  • Sort ulltråd til øyne og munn

Mønster:

hvalmønster_storhval

Print ut mønsteret i den størrelsen du ønsker, klipp ut og tegn av mønsteret på stoffet (to deler – forsiden og baksiden av hvalen). Sy sammen og vreng delene. Sy på øyne og munn der du ønsker. Hvor du plasserer disse gir ganske ulike uttrykk, så prøv deg frem.

Tips: Det er ganske stilig å variere med ulike stoffer, for eksempel olastoff eller stoff med mønstre.  Her ser du tre eksempler som vi fant på Pinterest. Trykk på lenkene under for å komme til de ulike bloggene med oppskrifter:

hvaler_pinterest

Fargerike hvaler, se oppskrift her.
Hval i olastoff, se oppskrift her.
Lyseblå hval, se oppskrift her.

Lag en babyrangle

hval1

 

Vi har lagd en litt smalere og mindre versjon av hvalen, og sydd den på samme måte. Inne i hvalen er det en liten rasleboks som rasker når du rister på hvalen. Du kan også bruke samme mønster til å lage en hval til å henge i vinduet, ned fra lampa på barnerommet eller lignende.

Mønster:
litenhval_mønster

Uro

Med disse mønstrene kan du for eksempel lage deg en hval-uro til barnerommet. Klipp ut det minste mønstret i liten størrelse og sy 3-4 små hvaler i grått ullstoff eller i fargerik filt. Heng disse i litt ulik høyde fra taket på barnerommet, eller kjøp et urostativ på for eksempel Panduro og la hvalene henge fra dette.

Ikke så glad i å sy?

hval

Dersom du ikke gidder å finne frem symaskinen for å lage kosedyr, rangler, puter osv, så kan du kanskje heller benytte deg av denne flotte vintage-hvalen? Den er digitalisert av The Graphics fairy, og kan benyttes fritt. Hva med å printe den ut og stryke på handlenett, eller lage små kort med hvaler som du henger på oppslagstavla eller som pynt på barnerommet?

 

Stikkord på denne siden
, , , , ,
mer fra Ellen Marie Miljeteig
Min første høst: Trykk med blader
Det er småens første høst, og vi ville lage et morsomt minne...
Les mer
Bli med i diskusjonen. Legg igjen en kommentar

1 Comment

Legg igjen en kommentar
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *