Ti vakre, vintage dyremotiver som du kan laste ned gratis

VI ELSKER GAMLE BILDER. Det er noe helt spesielt med de enkle, vakre tegningene mot gulnet papir.

Ekstra stas er det selvsagt med bilder som er så gamle at de ikke lenger er beskyttet av copyright-rettigheter. De kan du nemlig bruke til akkurat det du har lyst til! Vi har samlet et knippe med flotte dyremotiver som er digitalisert i høy oppløsning, og som kan bli flotte bilder på veggen, eller som du kan printe ut og bruke i dine hobbyprosjekter.

Bildene finner vi på Wikimedia Commons, som har en stor samling, og siden «The Graphics Fairy», der vintage-entusiasten Karen har samlet mengder med flotte bilder.

Trykk på bildene for å få dem i full oppløsning!

Svane fra 1854

Denne vakre svanen er en av våre favoritter. Den er tegnet med enkle, fine prikkete linjer, og er scannet fra en britisk bok om fugler fra 1854. Denne ser vi for oss at vil passe godt til et dåpskort eller til å henge opp på et barnerom.

Isbjørn fra 1860

Denne isbjørnen er fra lenge før klimakrisen ble et tema – likevel ser den ganske sulten ut der den står på et isflak. Bildet er fra en dyrebok datert en gang på 1860-tallet, og vi synes den har potensiale til å bli et flott julekort!

hval

Denne hvalen må vi rett og slett le litt av. Den er fra en fransk bok om zoologi fra ca. 1860. De utrolig kule fargene gjør den topp moderne i vår tid! Finn også storebroren hans her!

rev

Også denne kule reven er fra en gammel, fransk bok. Vi synes den ser veldig slu ut, og fargemessig passer den veldig godt til hvalen over. Kanskje denne fortjener å bli printet ut og strøket på en pute eller duk!

Sjarmerende sjiraff fra 1840

Vi ble sjarmert av denne kjekkasen av en giraff som var avbildet i en bok fra ca. 1840. Vi elsker de geometriske formene og de varme tonene på denne. Oppløsningen er høy, så den kan også gjøre seg bra på veggen!

Harepus fra 1830

Denne harepusen er fra 1830-tallet, og den er virkelig i farta. Perfekt til påskekortene eller gavelappene. Ville også gjort seg godt på et kjøkkenhåndkle!

fugl

Denne morsomme fuglen er hentet fra en historiebok om fugler fra 1822. Vi elsker sveisen og den grønne fjærdrakten.

Uglebilde

Vi liker blikket til denne kloke ugla! Den er fra en britisk fuglebok fra 1837, og fortjener å få nytt liv i et hobbyprosjekt eller to. De naturlige brun- og grønnfargene er veldig fine og vil passe til mye!

kamel

Hoho! Sjekk denne kule kamelen. Også denne er fra 1830-tallet, og uttykket er herlig.

pingvinfamilie

Denne trivelige pingvinfamilien fra 1895 fortjener å få komme opp på veggen! Bildet har nydelige, duse farger i gule, grønne og blå toner.

 

Stikkord på denne siden
, , , ,
mer fra Margrethe Miljeteig
Dusk-guide: Slik lager du dusker i alle størrelser!
Dusker er fine detaljer på hjemmelagde ting, enten det er til en...
Les mer
Bli med i diskusjonen. Legg igjen en kommentar

1 kommentarer

Legg igjen en kommentar
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *