Lag en krans

KRANSER ER NYDELIG pynt nå i mørke høst- og vintertider! Det er også moro å lage, fordi du kan variere med det du måtte like av pynt. Gå på jakt etter morsomme kongler, granbar, kvister, mose og annet som vil passe til din krans.

Dette trenger du

  • En halmkrans som kan fungere som base. Vi har kjøpt vår på Panduro.
  • Blomstertråd eller grønn ståltråd. Kan også fås på Panduro her.
  • Fersk granbar (du trenger ganske mye)
  • Kongler, kvist og annet til å pynte med
  • Røde bær til å pynte med (vi har kjøpt kunstige røde bær på kvist og rognebær og nyper, fordi det holder lenger enn ekte bær)

ingredienser til høstkrans

Slik lager du kransen

Fest den grønne blomstertråden til halmkransen ved å surre den rundt kransen noen ganger og knyte. Begynn deretter å legge granbar lagvis langs med kransen, mens du surrer blomstertråden rundt og rundt.

surr tråd rundt krans

Det er ekstra viktig å stramme ståltråden rundt endene på kvistene. Når du har fylt på med kvister langs hele kransen, går du over en runde til med ståltråden, og fyller inn små kvister med granbar der det måtte trengs.

Fest tråden godt.

høstkrans in the makingDeretter er det tid for å pynte. Start med å fordele kongler, bær og annen pynt jevnt utover kransen, slik at du ser hva som blir fint.

høstkrans

Fest deretter pynten til kransen ved å vikle det fast med ståltråden. Noe kan festes i ståltråden som allerede er viklet rundt kransen. Så er kransen ferdig – så enkelt var det!

krans ferdig

 

Stikkord på denne siden
, , ,
mer fra Margrethe Miljeteig
Print ut og gjenbruk gamle julemotiver
Visste du at Nasjonalbiblioteket er en skattekiste for oss hobbyfolk? Der kan...
Les mer
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *